Az utolsó 100 km

Egy kiépített zarándokút, amely több, mint próba, több, mint kihívás és több, mint kaland. Egy Út, ami világokat köt össze, ami segít megismerni önmagad. Az Út, amire rálépve egy új család tagja leszel. Egy Út, amelyen el kell indulnod!

Az ember mindig keres valamit: jobb életet, nyugalmat, csendet, sikert, boldogságot… Várjuk, hogy mindez egyszer csak megjelenjen az életünkben, közben pedig kifogásokat keresünk arra, hogy miért nem keressük a számunkra megfelelő utat: nincs elég időm, nincs elég pénzem, nem tudom hol kezdjem. Ne arra koncentrálj, hogy miért nem érheted el a céljaidat. Összpontosíts arra, hogy megtaláld az utad.

A Mária Út utolsó 100 kilométere egy kiépített zarándokút, amire rálépve jobban megismerheted önmagad, a határaidat, megtalálhatod a célt, amire igazán vágysz, ami teljessé teheti az életed.

A 100 kilométeres zarándokút 2018. május 13-tól lesz elérhető Parajdtól Csíksomlyóig az udvarhelyszéki és a gyergyószéki útvonalon is. Május 13-tól lehet zarándokolni mindkét útvonalon egyénileg, vagy a szervezett programokhoz csatlakozva.

A zarándokút utolsó 100 kilométerét 2018. május 13-tól megteheted gyalogkerékpárral és lovon, tisztelegve ezzel az őseink előtt, akik gyakran több ezer kilómétert tettek meg a szabadságért, a becsületért, vagy önmaguk megismeréséért. Amennyiben a résztvevő bizonyítani tudja a zarándokútlevéllel, hogy az említett három mód egyikén tette meg az út utolsó 100 kilométerét, a kitartását egy tanúsítvánnyal igazolják a szervezők. Az oklevélről és az útlevélről bővebben itt olvashat.

A zarándokútlevél ingyenes igényléséhez kattintson ide, majd az adatok megadása után ezen az oldalon adhatja meg, hogy hol szeretné átvenni azt.

A Mária Út utolsó 100 kilométerének három jármodban való megtételének gondolata azzal a céllal született, hogy az érdeklődők a Hargita megyei Parajdtól egészen Csíksomlyóig két útvonal közül választva egy olyan élményben részesüljenek, amely által megismerhetik a helyi történelmet, látványosságokat, illeve segíti a résztvevőket abban, hogy ne csak a környezethez kerüljenek közelebb, de saját fizikai és lelki kitartásukat is próbára tehessék.