Pelerinaj Rozariu Viu

Motto-ul: „Pregătiți calea Domnului, neteziți-i cărările!” (Matei 3,3)

 

Pelerinajul Rozariu Viu a fost organizat pentru prima dată în Viena în 2003. Ideea pelerinajului a venit de la părintele Andreas Schätzle organizând în 2003 seria de pelerinaj în jurul Vienei pregătindu-se pentru o misiune locală. Luând exemplul Vienei pelerinajul s-a organizat și în Budapesta în anul 2007, iar de atunci în mai multe localități din Ungaria.

Asociația Via Mariae Transylvania, Cursillo din Ardeal și parohiile din Miercurea-Ciuc au organizat pentru prima dată Pelerinajul Rozariu Viu în toamna anului 2012. De-a lungul pelerinajului facem un rozariu în jurul orașului Miercurea-Ciuc, îmbrățișând orașul cu rugăciuni și cântece. Pelerinajul servește la  dezvoltarea și îmbogățirea sufletească a participanților. Este o ocazie excelentă pentru a cunoaște mai bine unii pe ceilalți, pentru vizitarea bisericilor și sanctuarelor din oraș și pentru prezentarea comunităților parohiilor locale. Pelerinii pot veni atât individual cât și organizați la punctele de plecare de mai jos:

 

De ce ne rugăm?

V Ne rugăm pentru orașul nostru, pentru toți locuitorii acestuia și familiile din oraș și împrejurări. Ne rugăm și pentru tine!

V Ne rugăm să cadă acele ziduri care îndepărtează locuitorii orașului de Dumnezeu, unii de ceilalți și de o viață mai fericită. Prin această întrunire pașnică, veselă și cu rugăciune facem un pas înainte unii pentru ceilalți, pentru lume și pentru biserica lui Isus. Orașul acesta și împrejurările reprezintă casa noastră, pelerinajul parcurs ne ajută să ne întâlnim unii cu ceilalți și cu Isus!

V  Ne rugăm pentru cei care ne conduc orașul și tara, pentru reînnoirea spirituală, morală și religioasă a oamenilor din țara noastră.

 

Cum puteți participa?

V  Organizăm Pelerinajul Rozariu Viu în Miercurea Ciuc de două ori pe an, primăvara și toamna. Cei interesați vor fi informați în timp cu privire la data pelerinajului la parohii și prin media locală.

Pentru mai multe informații apelați cu încredere la organizatori: Péterfi Attila-Csongor: 0744-639138, Molnár Sándor: 0730-711745.