Zi internațională de Pelerinaj pe 1Drum

Organizațiile legate de Via Mariae, prin urmare și Asociația Via Mariae Transilvania organizează pelerinaje pentru un singur scop pe întregul traseu Via Mariae, pe fiecare rută.

Această zi de pelerinaj organizat anual poartă numele de pe 1drum și include mai multe localități în Austria, Ardeal, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Această zi de pelerinaj oferă o experiență grozavă de pelerinaj pentru mii de oameni, prin care miracolul prinde viață: oameni de diferite naționalități și cu diverse viziuni ale lumii fac pelerinaj împreună, unul lângă celălalt și unul pentru celălalt. Ei trăiesc unitatea, ceea ce înseamnă o reîncărcare spirituală imensă.

Evenimentul este destinat celor care doresc să parcurgă o porțiune mai lungă sau mai scurtă pe Via Mariae ca parte a unui pelerinaj de o zi întreagă. Pelerinajului pe 1Drum se alătură diferite organizații non-guvernamentale, profesionale și bisericești, școli și comunități.

Prin experiențele împărtășite, puterea cântecelor și în umbra crucii, oamenii veniți din diferite locuri pot relaționa și lega prietenii între ei. În același timp, pelerinajul reprezintă un mod de viață care ne apropie pas cu pas de noi înșine, de semenii noștri și de Dumnezeu, pe măsură ce ni se deschide lumea.

Din 2017, puterea pelerinajului de a forma sufletul poate fi încercată în diferite moduri. Pe secțiunile de alergare și ciclism ale traseului pe 1Drum sportivii pot experimenta, de asemenea, interacțiunea dintre sport și spiritualitate.